Az őrültségről (kérésre)

2011.06.23. 10:42

Biztosan találkozott már mindenki olyan emberrel akit valamilyen tulajdonsága, szokása vagy öltözködése miatt „őrültnek” találtak. Viszont az életet az ilyen zakkant dolgok teszik színesebbé. Ha minden „normális” lenne körülöttünk hamar monotonná és unalmassá válnának hétköznapjaink… Mindenki életében vannak olyan emberek, akik egyes dolgokhoz másképp állnak hozzá és ez elsőre nagyon furcsának, szokatlannak tűnhet. Ennek ellenére előbb vagy utóbb rádöbbenünk, hogy épp úgy eléri célját „zakkant, őrült” megoldásaival mint mi a „normális” úton haladva.

Rengeteget tud dobni egy közösség morálján egy színes, furcsa vagy „bolond” egyéniség. Másképp látjuk a ránk váró feladatokat ha közben jó a kedvünk és ehhez nagyban hozzájárul, hogy a körülöttünk élő emberek milyenek. Erre talán legjobb példa az iskola… egy unalmas óránál (amiből biztosan mindenkinek volt része bőven középiskolai tanulmányi alatt) nincs nagyobb kínzás (főleg ha ezeket tömbösítve kapjuk:D). De egy oda nem illő, „őrült” megjegyzés hamar felrázza a társaságot és máris gyorsabban telnek a percek.

Véleményem szerint szükségünk van ilyen emberekre, sokszor nagyon pozitív hatással vannak ránk. De arra oda kell figyelni, hogy saját furcsa szokásainkkal ne ártsunk másoknak, mert akkor inkább romboló hatása van mintsem építő. Főleg ha komolyabb kapcsolatról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://paitodeck.blog.hu/api/trackback/id/tr663008165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása