Szalagavató!

Lassan elérkezik életemben ismét egy olyan dolog ami egyszer és utoljára fog megtörténni (remélem tényleg először és utoljára:D). Sokszor hallani azt, hogy adjunk bele mindent mert ilyen tényleg csak egyszer van az ember életébe. Rengeteg iskolába nagyon komoly ünnepségnek számít, ennek megfelelően különféle táncokkal, énekekkel, színvonalas műsorral készülnek a végzős diákok.

Ez szerintem rendben is van, hiszen egyes osztályközösségek 4-6 vagy akár 12 éve is együtt tanulnak. Számomra csak az érthetetlen, hogy ezt mért pont érettségi előtt kell eljátszani? Mért nem lehet mondjuk 11. év végén, amikor erre tényleg van idő, energia. Talán ez nem vonna le sokat a buli, a rendezvény értékéből. Vagy lehetne érettségi után, amikor tényleg mindenen túl van az ember, tudja hogyan sikerültek a tesztjei. Esetleg lehetne a pontok kihirdetésekor, amikor már minden eldőlt.

Természetesen a nyáron nehezebb összeszedni az embereket, de konkrét időpontra mindenki fel tud készülni, át tudja pakolni a nyaralást a következő hétvégére.

De ha már ilyenkor van… fel kell rá készülni IDŐBE. Gondolom senkinek sem kell bemutatnom a világvége érzést amikor teljesen kilátástalan minden, akármit tesz az ember nem tudja tartani  a határidőket. Valahogy így állunk az osztályprogrammal. Ezt a rövid bekezdést remélem egy hónap múlva majd boldogan olvasom hasonló gondolatokkal a fejemben: „De jó, hogy nem kapkodtuk el a dolgot tényleg bőven elég volt az utolsó 2-3 hétben tenni valamit az előadásért”.

Személyes vonatkozás után kicsit általánosabbra fordítva a dolgot… pontosan mit is ünneplünk ilyenkor? Az együtt eltöltött éveket vagy a felejthetetlen irodalomórákat?

A cikknek akarva akaratlanul kicsit negatív kicsengése lett. Ennek ellenére nagyon várom a szalagavatót, biztosan nagyon jól sikerül és szép lesz.

Röviden ennyit akartam írni a témával kapcsolatban.

Ezúton is szeretnék minden végzősnek sok sikert kívánni a megpróbáltatásokhoz. (Ugye nem lesz rövid az egész rendezvény…)

A bejegyzés trackback címe:

https://paitodeck.blog.hu/api/trackback/id/tr132608430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása